Historiikki

Lahden Navigaatioseuran historiikki kirjoitettiin seuran 50-vuotisjuhlien kunniaksi ja se julkaistiin 8.6.2012. Pääset lukemaan koko historiikin tämän linkin takana olevasta PDF-dokumentista.

Tässä muutamia nostoja historiikista

• Lahden Navigaatioseuran perustava kokous pidettiin 14.12.1962. Seura on 11. Suomen Navigaatioliiton jäsenseura.
  • Merenkulkuhallituksen päätöksellä 15.10.1992 Lahden Navigaatioseuralle myönnettiin oikeus käyttää omaa lippua. Lipun suunnitteli taiteilijaprofessori Reino Hietanen.
  • Lahden Navigaatioseuran hallitus toteutti oman pukumerkin suunnit­telun vuonna 1995. Tekijäksi valittiin taiteilijaprofessori Reino Hietanen, joka oli lipunkin suun­nitellut.
  • Vuonna 1994 Lahden Navigaatioseura sai vuokrattua Lahden kaupungilta Ylä-talo -nimisen vanhan mökin Vesijärven Enonsaaresta. Tämä paikka on edelleen Lahden Navigaatioseuran tukikohta.
  • 50-vuotishistoriikin kirjoittamisen jälkeen vanhat asiakirjat luovutettiin Hämeenlinnan Maakunta-arkistoon säilytettäviksi.