Meripelastustoimintaa nuorille

Pelastustekniikkakurssi

Pelastustekniikkakurssi on osa Lahden järvipelastajien järjestämää nuorisotoimintaa. Se on tarkoitettu 12-16 vuotiaille veneilystä ja ihmisten auttamisesta kiinnostuneille nuorille. Samalla kurssilaiset tutustuvat Lahden järvipelastajien toimintaan. Kurssille osallistujat eivät tarvitse aiempaa veneilykokemusta, mutta veneilyharrastus ja ensiaputaidot ovat hyödyksi.

Kurssilla tutustutaan seuran veneisiin, harjoitellaan vesipelastusta vedessä sekä rannalla, käydään läpi eri pelastautumistekniikoita, harjoitellaan pelastautumista ja pelastamista pelastuspuvut päällä sekä käydään läpi meripelastajan muita toimintatapoja. Tekniikat ja opetettavat asiat tehdään osallistujien taitotasoon sopiviksi.

Kurssi järjestetään Lahden järvipelastajien tukikohdalla Hollolassa Komolla launataina 16.6.2018. Lähtö on Niemen satamasta kello 10.00 veneellä kohti Komoa. Paluu tapahtuu noin kello 17.00 Niemen satamaan.

Ruokailu tapahtuu Komolla. Omia eväitä ei tarvita. Oman juomapullon voi ottaa mukaan.

Osallistujan tulee olla 12-16-vuotias sekä uimataitoinen. Allergiat ja lääkitys sekä muut huomioitavat asiat tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan tulee ottaa säänmukainen varustus sekä vaihtovaatteet, koska pelastuspuvun alla olevat vaatteet voivat kastua hieman. Pelastuspuvun alle kannattaa varata lämpimät vaatteet kuten fleesealuskerrasto, lämmin päällyspaita, verkkarit ja villasukat tavallisten sukkien päälle. Kolmekin vaatekerrosta voi olla tarpeen.

Ennen kurssille ilmoittautumista kurssilaisen on tehtävä liittymishakemus Lahden järvipelastajiin: http://lahdenjarvipelastajat.fi/Liityjäseneksi.aspx.

Ilmoittautumiset  kurssille 1.6 mennessä sähköpostitse. Laita ilmoittautumisen yhteyteen osallistujan ikä ja pituus, jotta saamme sopivan kokoiset puvut mukaan. Myös allergiat ja erikoisruokavalio tulee mainita tässä yhteydessä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: emilia25@hotmail.com