Koulutus

Kummeli, eteläviitta, itäviitta, linjataulu – mitä nämä ovat ja mikä merkitys niillä on turvalliselle vesillä liikkumiselle.

Mistä tiedät ajaako purjevene moottorilla ja siten siihen pätevät eri väistämissäännöt kuin pelkästään purjeilla kuljettaessa, tai mitkä väistämissäännöt vesillä ylipäätään pätevät. Onkohan näkemäsi alus laahuskalastamassa.

Jos vastaukset tällaisin kysymyksiin kiinnostavat, tule saaristonavigointikurssille.

Jos kaipaat vielä lisää tietoa paikanmäärityksestä, vuorovedestä tai monista muista asioista tai mielessäsi siintää kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja, jatka opintojasi rannikkonavigointikurssilla.

Jos sinua kiinnostaa tietää, miten tähtien avulla suunnistetaan, suuntaa avomerinavigointikurssille.

Lahden Navigaatioseura järjestää navigointikoulutusta yhdessä Wellamo-opiston kanssa. Tietoa kurssien alkamisajoista ja niille ilmoittautumisesta saat Wellamo-opiston nettisivuilta sekä loppukesällä koteihin jaettavasta lehdestä.

Navigointikoulutuksemme noudattaa Suomen Navigaatioliiton opetussuunnitelmaa ja kouluttajinamme toimivat navigaatioliiton auktorisoimat opettajat. Navigointikursseista järjestetään valtakunnalliset tutkinnot useita kertoja vuodessa. Tutkinnot laatii ja niiden lopullisen pisteytyksen vahvistaa Suomen Navigaatioliitto. Seuran opettajat vastaavat tutkintotilaisuuksien järjestelyistä ja tutkintojen alustavasta tarkistuksesta. Lahdessa valtakunnallisista tutkintotilaisuuksista pidetään huhtikuun ja joulukuun tilaisuudet. Tutkintotilaisuuksien ajankohdat löydät Suomen Navigaatioliiton sivuilta.

Tutkintoihin voivat osallistua myös itsenäisesti opiskelleet, mutta kurssin käymällä tutkinnon suorittaminen on paljon helpompaa. Itseopiskelijoiden on ilmoittauduttava tutkintoon kyseisen kurssin opettajalle 4 viikkoa ennen tutkintotilaisuutta. Kurssien opettajien yhteystiedot löydät Yhteystiedot-osiosta.

Halutessasi voit tehdä useamman tutkinnon samassa tilaisuudessa. Et kuitenkaan voi saada ylemmän tason tutkinnosta hyväksyttyä suoritusta, jos et läpäise alempaa tutkintotasoa.

Tutkinnoissa suurin mahdollinen pistemäärä on 30 pistettä. Läpäisyyn vaaditaan 15 pistettä. Diplomeissa käytettävä arvosteluasteikko on hyvä (15-20,5 p), kiitettävä (21-26,5 p) ja erinomainen (27-30 p).

Tervetuloa mukaan oppimaan hyödyllisiä taitoja!